Bezglutenowe placuszki, które zawsze wychodzą :)

placuszki bezglutenowe

Od jakiegoś czasu eksperymentowałam z różnej maści placuszkami bezglutenowymi, jednak konsystencja tychże zawsze musiała być dopracowywana na bieżąco. Te są łatwe i wyjdą na pewno 🙂

Czas: 15 minut

Składniki na 3-4 porcje

  • 75 gram mąki ryżowej
  • 25 gram mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 dojrzały banan
  • 180 ml mleka roślinnego
  • 30 gram masła klarowanego, roztopionego i przestudzonego
  • dowolne owoce do podania, syrop klonowy lub miód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, smażymy bez tłuszczu na patelni – można ewentualnie tylko przetrzeć ją ręcznikiem zamoczonym w oleju lub maśle.

Bezglutenowe placuszki, które zawsze wychodzą 🙂
Oceń

Udostępnij

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Napisz komentarz

Umów Wizytę lub konsultację dietetyczną online